CV-ketel
Uw CV-ketel zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor warm water voor uw douche of bad. Douchen met een overvloedige straal warm water en een comfortabel warm huis zijn voor Kanters Installatietechniek in Terborg geen luxe, maar vanzelfsprekend. U vindt bij ons de CV-ketel die bij uw gezinssituatie past. Natuurlijk verkopen we de meest moderne en energiezuinige CV-ketels.
CV-ketel vervangen
Uw CV-ketel tijdig vervangen helpt uw stookkosten laag te houden. Niet tijdig uw CV-ketel vervangen kan u onverwacht in de kou zetten. Veel mensen wachten tot het laatste moment en dat laatste moment komt meestal in de winter. Een oude CV-ketel verbruikt bovendien veel meer energie en dat voelt u in uw portemonnee.
CV-ketel vervangen na 15 jaar of eerder?
Een CV-ketel gaat maximaal tot 15 jaar mee. Dan is de ketel aan vervanging toe. De meeste ketels worden pas vervangen als ze kapot zijn. Repareren is dan vaak duurder dan vervangen. Niet alleen worden CV-ketels steeds verbeterd en leveren ze meer rendement, maar het rendement van een ketel wordt na jaren gebruik ook minder. Het tijdig vervangen van uw CV-ketel levert dan aanzienlijk rendement op.
HR-ketel of combiketel
Wij plaatsen eigenlijk alleen nog maar combiketels of HR-ketels, die zowel voor de verwarming als voor warm kraanwater zorgen. Een combiketel is zuiniger is in gebruik dan een boiler of geiser. Bovendien is een combiketel een stille en veilige installatie, die minder ruimte inneemt dan een losse CV-ketel met boiler of geiser.
Met moderne HR-ketels kunt u tegenwoordig ook uit meerdere kranen tegelijk warm water tappen. Dat is wel zo prettig als u met meer mensen in een huis woont of een bedrijf heeft. Kanters Installatietechniek komt graag bij u thuis kijken om u te adviseren over de CV-ketel die bij uw situatie past. De warmwatervoorraad, de warmwaterdruk en de afstand tot de tappunten zijn van belang bij de keuze van het juiste toestel. En wat brengt de toekomst? Wij zorgen ervoor dat uw combiketel ook na jaren nog aan uw wensen voldoet.
CV-ketel kopen
Met de Remeha ketelwijzer kunt u in vier eenvoudige stappen zien welke CV-ketel bij u past. Een CV-ketel moet passen bij de grootte van uw woning en het soort woning en afgestemd zijn op de mate van comfort die u wenst. Ook het bouwjaar van uw woning en de mate van isolatie zijn bepalend. Bent u van plan om een CV-ketel te kopen? Wacht dan niet langer, want na aankoop bespaart u direct op uw energiekosten. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend een offerte en u zit er snel warmpjes bij.
CV-ketel onderhoud
Wij adviseren u eenmaal per jaar uw CV-ketel te laten onderhouden. Dat kan zelfs een voorwaarde zijn voor de garantie. Met goed onderhoud heb je minder kans op storingen en bespaar je meer energie. Bovendien is een goed onderhouden CV-ketel veiliger en gaat deze langer mee. Het is mogelijk om bij ons een onderhoudscontract voor uw CV-ketel af te sluiten. U betaalt dan jaarlijks een bedrag voor regulier onderhoud als reinigen, controleren en afstellen van de CV-ketel.
Onderhoudscontracten zijn er in alle vormen en maten. Vaak betaal je jaarlijks een bedrag voor het reguliere onderhoud: het reinigen, controleren en afstellen van de cv-ketel.
Vervolgens zijn er allerlei varianten waarbij je wel of geen voorrijkosten, uurloon of materiaalkosten betaalt. Bij het meest voorkomende contract betaal je geen voorrijkosten en uurloon, alleen eventuele materiaalkosten. Het meest complete contract, bijvoorbeeld een 'all-in service contract', dekt ook de materiaalkosten. Zo'n contract is natuurlijk wel wat duurder. De looptijd ervan kan beperkt zijn: dan gaat het na een van tevoren bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar vanaf de aanschaf van de ketel) over in een gewoon servicecontract mét materiaalkosten.
Wellicht heeft u ook interesse in:
Centrale Verwarming
Radiatoren
Thermostaten
Zonneboilers
Vloerverwarming en vloerkoeling
Duurzame energie
Ventilatie en warmteterugwinning
Hoe kan ik mijn verwarming/radiator ontluchten?
Hoe kan ik mijn CV-ketel bijvullen?
Waarom maakt mijn verwarming/radiator geluid en wat moet ik doen om dit te vermijden?
Waarom wordt de radiator niet (helemaal) warm?
Waarom doet de CV het niet meer na gebruik van warm water?